Vår racingsida

Klart med nytt GT-mästerskap – sex deltävlingar i GT4 Scandinavia 2019

Svensk racing har fått ett nytt mästerskap för sportbilar: GT4 Scandinavia. Till premiären på Ring Knutstorp i Skåne 3-4 maj väntas uppemot 20 bilar från flera av världens ledande tillverkare. Bland de som hittills registrerat sig för den nya serien finns bland annat tidigare GT-mästare och förare med meriter från STCC.
– Startfältets storlek, variationen av bilmärken och kvalitén på team och förare gör mig övertygad om att GT4 Scandinavia kommer att bli väl mottaget av racingpubliken, säger promotorn Leif Lindström.

Marcus Annervi på Hyrbilsdepån i Halland kommer att ratta en Porsche.

 

Resultat: 2018 Ginetta GT5 Challenge 1:a Hampus Rydman 2:a Marcus Annervi 3:a Emil Dose

Här kan du läsa mer om hur det går för vår egen Marcus Annervi som tävlar i Ginetta GT5 Challenge.

Picture

Marcus Annervi

Dubbelseger på Ring Knutstorp! Följ Marcus på hans hemsida>> Efter Anderstorp är fortfarande Marcus etta. Vann kvalet, kom tvåa i första racet på en regning bana och vann race två.

Efter fyra segrar vände lyckan för Marcus Annervi. Ett stökigt andra race på hemmabanan i Falkenberg följdes av en mardrömshelg på Kinnekulle Ring. Med krascher i båda loppen tvingades teamet åka hem utan poäng samt med en bil i stort behov av reparationer. Efter misslyckandet senast kom Marcus Annervi tillbaka starkt när den femte deltävlingen i Ginetta GT5 Challenge avgjordes på Gelleråsbanan utanför Karlskoga. 22-åringen från Halland slutade tvåa i det första racet och vann det andra efter två riktigt läckra omkörningar.

“Härligt och viktigt med en seger igen, konstaterar Annervi belåtet”. Hans position som tvåa bakom Rydman förändrades emellertid inte. Avståndet till toppositionen i mästerskapet växte med en poäng eftersom Rydman tog en extrapoäng för sin kvalseger.

“Med en deltävling kvar finns det fortfarande en teoretisk chans att vi kan bli mästare och så länge hoppet lever ger jag inte upp säger Marcus”.                     Avgörandet blir i säsongens sista race 21-22 september på Mantorp Park.

Då vi nu lägger säsongen 2018 till handlingarna, kan vi konstatera att Hyrbilsdepåns Marcus Annervi, kom på en hedrande 2:a plats. Vi lyfter på hatten och ser samtidigt fram emot nästa säsong. GRATTIS!